Hannu Kellan Hollola-sävellys kantaesityksenä Hollo ja Martta -festivaalin päätöskonsertissa

Hollo ja Martta –kansantanssi- ja –musiikkifestivaalilla on vuorossa lasten festivaali. Festivaaliviikon aikana 27.10.-4.11. nautitaan monipuolisista kansantanssikonserteista ja illanvietoista Hollolassa ja Lahdessa. Kansainvälistä väriä festivaaleille saapuu tänä vuonna Itävallasta, Tsekin tasavallasta, Romaniasta, Venäjän Kalmukiasta ja Pietarista, ja Georgiasta.   

Kansantanssiryhmien lisäksi mukana on paljon nuoria soittajia. Pelimannien yhteissoiton on vuosien 2016 ja 2014 tapaan lupautunut rakentamaan ja johtamaan hollolalainen säveltäjä-muusikko Hannu Kella. ”Tämän vuoden yhteissoiton punaisena lankana on jami-soitto. Jameissa muusikko pääsee kokemaan yhteenkuuluvuutta ja yhdessä tekemisen riemua paremmin kuin missään muussa musiikin esittämisen muodossa. Se on musiikista nauttimista aidoimmillaan.” -kertoo Kella.

Etelä-Hämäläinen musiikin suurtuotanto, Hannu Kellan säveltämä ja sanoittama Hollo ja Martta – Kertomus Hollolan kirkon rakentamisesta julkaistaan ja kantaesitetään Hollo ja Martta -festivaalin pääkonsertissa 3.11.2018 klo.16:00. Esiintyjäjoukko saa vahvistusta Luoteis-Helsingin musiikkiopistosta, kun LuoMuKanteleet-ryhmä ottaa osaa yhteissoittoon yhdessä paikallisten musiikkiopistoista, konservatoriosta ja vapaalta kentältä koottujen muusikoiden kanssa.

Tutustu Hollo ja Martta festivaaliin tapahtuman omalla sivulla: www.hollojamartta.fi