Suomen Nuorisoseurat palkitsee ansioituneita toimijoita

Kuvassa kansantanssijoita tanssimassa

Suomen Nuorisoseurat palkitsee ansioituneita toimijoita

Valtakunnallista Nuorisoseurapäivää juhlitaan Karjalan Nuorten seurassa. Suorassa juhlalähetyksessä Helsingin Kalastajatorpalta jaetaab Suomen Nuorisoseurojen vuoden 2021 tunnustukset: Vuoden Nuorisoseura, Vuoden Nuorisoseuralainen ja Vuoden Hermanni.Juhla nähdään su 21.3. klo 14-15 Facebook-tapahtumana, live-streaminä. Taltiointi juhlasta on nähtävissä maaliskuun 2021 loppuun asti Karjalan Nuorten ja Nuorisoseurojen Facebook-sivuilla.

Vuoden Nuorisoseura 2021 on Lapin ylioppilasteatteri Rovaniemeltä

https://nuorisoseurat.fi/vuoden-nuorisoseura-on-lapin-ylioppilasteatteri-rovaniemelta/

Suomen Nuorisoseurat valitsi Vuoden 2021 Nuorisoseuraksi Lapin ylioppilasteatterin, joka on toiminut aktiivisesti Rovaniemellä jo 40 vuotta. Ohjelmistoon on kuulunut vuosien varrella sekä klassikoita että upouusia näytelmiä. Palkintoperusteluissa hehkutetaan, että tämä ylioppilasteattereiden pohjoinen majakka on tuonut kaupunkiin riemua. LYT on opettanut tekijöille taitoa niin teatterin tekemisestä kuin elämästäkin.

”Tuntuu kiitolliselta ja innostavalta, kun teatterimme erityinen tekemisen palo, 

oppimisen halu sekä taiteellisen työskentelyn vapaus ja kunnianhimo saavat valtakunnallisen huomionosoituksen.”, kiittää Lapin ylioppilasteatterin puheenjohtaja Risto Ukkonen.

Vuoden Nuorisoseuralainen 2021 on Taina Salminen Tl. Koskelta

https://nuorisoseurat.fi/vuoden-nuorisoseuralainen-on-taina-salminen/

Vuoden 2021 nuorisoseuralaiseksi valittiin Taina Salminen. Hän on omalla nuorisoseuratoiminnallaan vaikuttanut positiivisesti satojen koskelaisten elämään. Palkintoperusteluissa kerrotaan, että Taina on Tl. Koski seuran innoittava ja inspiroiva roolimalli. Suurelta osin juuri hänen ansiotaan on, että seura on niin elinvoimainen, avoin ja kehittyvä. Klassiseen, miltä nyt tuntuu kysymykseen Taina vastaa:

”Tämä tuntuu tosi hyvältä. Nuorisoseurat on aina ollut mulle kuin toinen perhe. Kaikki se mitä olen tehnyt, olen tehnyt ikään kuin perheen eteen. Parasta on ollut se, kun olen saanut olla ihan oma itseni, minut on aina hyväksytty sellaisena kuin olen”.

Vuoden Hermanska on Marja-Liisa Selimäki Nurmijärveltä

https://nuorisoseurat.fi/vuoden-hermanska-on-marja-liisa-selimaki/
Vuoden 2021 Hermanskan arvonimen saa Marja-Liisa ”Maisa” Selimäki, 82, Nurmijärveltä. Maisan ”nuorisoseura-ura” täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Maisa tekee sen minkä lupaa ja myöntöperusteissa kerrotaan, että hän on aina altis auttamaan toisia. Maisa on hyvä esimerkki elinikäisestä nuorisoseuralaisesta, jolle nuorisoseurasta on tullut toinen koti, vaikka leipätyö on ollutkin muualla: ateljeeompelijana ja muun muassa Näkövammaisten liiton järjestösihteerinä. 

”Hyvältä tuntuu. Kyllähän se vähän rintaa röyhistää.”, sanoo Hermanskan arvonimen saanut Maisa Selimäki.

Nuorisoseurajärjestön ensimmäiseksi Hermanniksi kutsuttiin tasavallan presidentti Urho Kekkonen ja ensimmäiseksi Hermanskaksi rouva Sylvi Kekkonen vuonna 1966. Vuoteen 2010 mennessä arvonimiä oli myönnetty 5756 nuorisoseuralaiselle tai nuorisoseuran tukijalle.

Lisätietoja antaa:
Annina Laaksonen

Pääsihteeri 
Suomen Nuorisoseurat ry 
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi