Nuoret Vaikuttajat koolla Kuopiossa nuorisoseuratoiminnan superviikonlopussa toukokuussa

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna pärähtää, kun Kuopiossa järjestetään samaan aikaan Nuori Kulttuuri Festival:in ja Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kevätkokouksen kanssa myös Nuoret Vaikuttajat 2022-2023 projektin viimeinen valtakunnallinen tapaaminen, joka huipentaa koko kauden.

Nuorten ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, heittäytymistä Erätauko-dialogeihin, yhteistyötä Suomen Nuorisoseurojen valtuuston kanssa sekä tottakai myös nauttimista festivaalitunnelmasta. Nuoret Vaikuttajat ovat myös tuottamassa Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuuksia.

Lisäksi tärkeänä työskentelyn osana ovat nuorten jatkopolut ja erilaiset mahdollisuudet jatkaa vaikuttamistoimintaa nuorisoseuroissa hankkeen päättymisen jälkeen.

Nuoret Vaikuttajat -toiminnassa vaikuttavia tuloksia

Nuoret Vaikuttajat toiminnassa on saatu vaikuttavia tuloksia. Vuonna 2022 Nuoret Vaikuttajat toimintaan osallistui 46 nuorta ja 17 mentoria eli yhteensä 63 nuorta. Tilaisuuksia järjestettiin yhteensä 13 (mentoritapaaminen, valtakunnallinen tapaaminen ja 11 alueellista tapaamista). Osallistumiskertoja näillä nuorilla tilaisuuksiin yhteensä 139. Alkuvuodesta jatkettiin alueellisilla tapaamisilla ja Kuopion jälkeen hankkeen mentorit, jotka ovat toimineet hankkeen ohjausryhmänä kokoontuvat vielä Lappeenrantaan arvioimaan hankkeen toteutumista.

Nuorisoseurat on hakenut jatkoa Nuoret Vaikuttajat -toiminnalle kaudelle 2023-24 Erasmus+ -rahoituksella. Hankepäätöstä odotetaan saapuvaksi kevään aikana.

Lisätietoja

kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen
henna.liiri-turunen(a)nuorisoseurat.fi / 044 207 3072

Nuoret vaikuttajat 2022-2023 – Nuorisoseurat