Nuoret vaikuttajat 2020-2021

Nuoret vaikuttajat 2020-2021 -hankkeen logo

Toimintaa 2021

4.-6.2.2021 Sparraussessio 3, Pori
Pääteemana NuoriTalks! -tilaisuuden järjestelyt. 

21.-23.5.2021 Seminaari: NuoriTalks!, Pori
Keskustelua nuorista, vaikuttamisesta, taiteesta ja harrastamisesta. Suomen suurin nuorten keskusteluareena https://nuorikulttuuri.fi/talks/

Sparraussessio 4, tulossa...
Toiminnan sekä vaikuttavuuden arviointia ja jatkopolkujen suunnittelua

8.-10.10.2021 Päättäjätapaaminen: Nuorisoseurakokous
Osallistuminen järjestön liittokokoukseen ja sen ympärille rakennettuun seminaariohjelmaan. Valtikka vaihtuu - uusi Nuoret Vaikuttajat -ryhmä valitaan, toimintaa laajennetaan alueellisiin vaikuttajaryhmiin.

Vierailu ja opintomatka sekä hankkeen päättäjäiset, tulossa...

Menneet toiminnot 2020

20.-22.11.2020 Päättäjätapaaminen: Suomen Nuorisoseurat ry:n hallitus ja valtuusto, Teams-etäyhteydellä
Hankkeen ensimmäinen päättäjätapaaminen. Nuoret Vaikuttajat tapaavat Suomen Nuorisoseurat ry:n hallituksen ja keskustelevat yhteisistä toiminnoista. Nuoret jatkavat NuoriTalks! -tilaisuuden työstämistä ja seuraavat Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston sääntömääräistä syyskokousta.

3.-6.9.2020 Sparraussessio 2, Rovaniemi
Hankkeen toinen sparrausviikonloppu, jonka teemoina olivat viestintä, Nuorisoseurastrategia 2030, Nuorisoseurojen 140 -vuotisjuhlavuosi ja NuoriTalks! -keskustelutilaisuudet osana Nuori Kulttuuri festivals -tapahtumaa toukokuussa 2021 Porissa.

Nuoret Vaikuttajat napapiirillä

15.-16.2.2020 Sparraussessio 1, Lahti
Hankkeen ensimmäinen sparrausviikonloppu, jonka teemana oli vaikuttava viestintä sekä hankkeen toimintojen suunnittelu edelleen.

Nuoret vaikuttajat hymyilevät antaumuksella Lahdessa.

Hanketiedot
Nuoret vaikuttajat 2020-2021

Hankkeen toteuttaja: Suomen Nuorisoseurat ry
Hankkeen toteutusaika: 1.1.2020-31.12.2021
Hankkeen rahoittaja: Erasmus+ Youth in Action
Hankkeen kokonaisbudjetti: 42 495 euroa. Lopullinen tuki määräytyy loppuraportin perusteella.
Tiivistelmä hankkeesta:

Nuorisoseurat toteuttaa projektin vahvistaakseen nuorten osallisuutta, vaikuttamistoimintaan liittyvää osaamista sekä intoa aktiiviseen kansalaisuuteen ja kansalaistoimintaan. Vuonna 2019 koottu Nuorten vaikuttajaryhmä toimii hankkeen ydintiiminä. Hankkeen toiminnoissa kohderyhmänä ovat 13-30-vuotiaat nuoret ympäri Suomea. Nuorisoseurat antaa hankkeeseen osallistuville nuorille todistuksen ja hankkeen aikana luotavan Open Badge vaikuttajan osaamismerkin. Suomen Nuorisoseurat ry:n hallitus ja sen jäsenet nimetään vaikuttajakummeiksi vaikuttajaryhmälle. Hankkeen edistymisestä raportoidaan hallituksen kokouksissa.

Hanke muodostuu sparraussessioista, vaikuttajaekskursioista, seminaareista ja päättäjätapaamisista. Hankkeen aikana toteutetaan neljä sparraussessiota, joissa lisätään osaamista vaikuttamistoiminnasta sekä vahvistetaan nuorten itseluottamusta. Sparraussessioissa hyödynnetään ulkopuolisia asiantuntijoita. Sparraussessioiden sisällöt määrittelee vaikuttajaryhmä itse. Tavoitteena on, että sparraussessioihin osallistuu hankekauden aikana yhteensä 42 nuorta. Vaikuttajaekskursiot ovat vierailuja ja opintomatkoja demokratian ja vaikuttamisen ydinpaikkoihin. Vaikuttajaekskursioille tavoitteenamme on saada 10 osallistujaa. Hankkeen aikana suunnitellaan myös erillisrahoituksella toteutettava kansainvälinen opintomatka. Seminaarit avaavat nuorten vaikuttajatoimimista laajemmalle kohderyhmälle. Hankekauden aikana toteutetaan kaksi seminaaria ja tavoitteena on saada näihin osallistujiksi 60 henkilöä. Päättäjätapaamiset toimivat vuorovaikutuksen ja avoimen dialogin paikkoina nuorten vaikuttajaryhmän ja päättäjien välillä. Päättäjätapaamiset järjestetään Suomen Nuorisoseurat ry:n hallituksen ja valtuuston kanssa ja nuoret osallistuvat myös Nuorisoseurakokoukseen. Päättäjätapaamiset kokoavat hankekauden aikana 15 nuorta.

Ota yhteyttä

Riina Kylmälahti
suunnittelija
+358 40 7721 609
riina.kylmalahti ( a ) nuorisoseurat.fi

Annina Laaksonen 
pääsihteeri
+358 40 726 7450
annina.laaksonen ( a ) nuorisoseurat.fi

Suomen Nuorisoseurojen logo.
Yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta, kuvassa myös EU:n lippu.

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä
Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa