Nuorisoseurojen työkalupakki

Työkalupakista löydät pohjia, oppaita ja vinkkejä järjestö- ja ohjaustyöhön nuorisoseuroissa.


Etkö löydä etsimääsi?

PALVELULUPAUKSET

Palvelulupaukset ovat kuvauksia niistä seura- ja harrastustoiminnan sekä viestinnän palveluista, joita jokainen nuorisoseura ja nuorisoseura-lainen voivat saada liitolta ja sen aluetoimistoita sekä keskusseuroilta.

VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI

Suomen Nuorisoseurojen logo

Alta voit ladata käyttöösi Suomen Nuorisoseurojen logon joko PNG- tai EPS-muodossa. Logosta on kolme eri värivaihtoehtoa.

Seurojen logot alueittain

EPS-muotoisia logoja käytetään painoaineistoissa, PNG-muotoiset netissä ja PDF taas kaikissa muissa yhteyksissä.

Graafinen palvelu

Nuorisoseurojen jäsenetuihin kuuluu graafinen palvelu. Graafikkomme tekevät seurojen käyttöön räätälöityä viestintämateriaalia, kuten tapahtumajulisteita, esitteitä, somekuvia ja logoja. 

Graafiset ohjeet

Alta löydät graafisen ohjeistuksen paikallisseuroille ja liiton tasolle. Ohjeistuksessa käydään läpi brändin mukaiset fontit, värit ja graafiset elementit. Voit myös ladata graafiset elementit omaan käyttöösi. 

Muokattavat PowerPoint-julisteet ja -flyerit: pohjissa on valmiina kuvituskuvat, voit vaihtaa oman ryhmäsi kuvat tilalle.

Muokattavat PDF-julisteet, joihin voit kirjoittaa oman otsikon ja tekstin.

TOIMINTA-AINEISTOJA

Leikki- ja harjoitepankki Leikin riemu

Olemme koonneet Leikin riemu -sivustolle  yli 300 leikkiä ja harjoitetta, jotka ovat kaikkien vapaassa käytössä. Sivustolta löydät ideoita harrastus-, leiri- ja tapahtumatoimintaan. 

Tanssipankki Tanssinriemu

Tanssinriemu -sivustolta löytyy tanssiohjelmistoja kansantanssiryhmien käyttöön. Sivustolle lisätään myös tanssitapahtumien yhteisohjelmia. 

Luova lava -aineistot

Luova lava toiminnan aineistot niin harrastus- kuin leiritoimintaan löytyvät omilta sivuiltaan. Sivulta löydät niin leiri- kuin harrastustoiminnan oppaat, sekä eri vuosien teemoihin tehtyjä leikkejä ja harjoitteita.

 Sivut löytyvät täältäHALLINTO JA TALOUS

Nuorisoseuran mallisäännöt

* Liitto on laatinut mallisäännöt liiton jäsenenä ja keskusseuran jäsenenä oleville seuroille. Mallisäännöille on tehty Patentti- ja rekisterihalliuksen (PRH) ennakkotarkastus. Seurat, jotka muuttavat sääntöjään tarkalleen näiden sääntöjen mukaisiksi, ilman muutoksia, lisäyksiä tai poistoja, maksavat muutoksesta edullisemman hinnoittelun mukaisesti. Ainoastaan ensimmäiseen pykälään merkitään yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Kun säännöt lähetetään hyväksyttäväksi PRH:hon, laitetaan sääntömuutosilmoitukseen ruksi kohtaan "Sääntöjen ennakkotarkastus on suoritettu" ja kohtaan "Ennakkotarkastuksesta annetun päätöksen päivämäärä" merkitään 21.5.2019.

Huomioitava on myös, että sääntömuutos on tehtävä nykyisten seuran sääntöjen mukaisesti. Säännöissä esim. säädetään, tarvitaanko yksi vai kaksi kokousta asian käsittelyyn. Lisäksi sääntömuutokselle on saatava keskusseuran tai liiton hallituksen hyväksyminen. Sääntömuutosasioissa voitte olla yhteydessä omaan keskusseuraan tai aluetoimistoon tai toimialajohtaja Hannu Ala-Sankolaan (hannu-ala-sankola@nuorisoseurat.fi).

Näin perustat nuorisoseuran
Siirry perustamismateriaaleihin >>

MUUT

Tunnuslaulut