KNOPPI-OHJAAJAKOULUTUS

KNoppi on nuorisoseurajärjestön ohjaajien peruskoulutus, joka antaa valmiudet lasten ja nuorten kerhojen ja ryhmien ohjaamiseen nuorisoseuroissa. KNoppi –koulutus ei tähtää tietyn harrastusalan taitoihin, vaan sen tehtävänä on antaa perusvalmiudet ohjaajana toimimiseen. Koulutus koostuu neljästä osasta: Ohjaajana toimiminen, ohjaaja kasvattaja, ohjaajana nuorisoseurassa ja ohjaajana kehittyminen.

 Kulttuurinen harrastustoiminta toimii KNoppi-koulutuksen pohjana sisällöissä ja menetelmissä. Koulutuksen laajuus vastaa 1,5 opintopistettä.


KENELLE?

Koulutus on tarkoitettu 13 vuotta täyttäneille ohjaajaksi aikoville tai ohjaajana toimiville nuorille.

KNOPPI PRO-OHJAAJAKOULUTUS

KNoppi Pro-koulutus on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat päivittää osaamistaan ja saada uutta intoa lasten ja nuorten ohjaamiseen tai ohjaajavastaavana toimimiseen. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei välttämättä tarvita. Koulutuksessa käsitellään ohjausaiheiden lisäksi nuorisoseurassa toimimista. Koulutuksen laajuus on 12 tuntia.

KNOPPI-EXTRAT

 • KNoppi- leiriohjaajakoulutus: 12 opetustunnin peruskurssi leiriohjaamiseen
 • KNoppi-jatkot: “luokkakokous” KNopin käyneille ohjaajille
 • KNoppi-PLUS: 4-12 opetustunnin täydennyskoulutus ohjaajille
 • KNOPPI KOULUTTAJAKOULUTUS

  Knoppi-kouluttajakoulutuksen tavoiteena on perehtyä opetussuunnitemaan ja sitä tukevaan valmiina olevaan materiaaliin sekä kehittää kouluttajien pedagogisia taitoja. Koulutuksessa käydään läpi nuorisoseurajärjestön arvot ja kasvatustavoitteet joiden pohjalta kouluttaja kouluttaa nuorisoseurajärjetön omaa KNoppi- perusohjaajakoulutusta.

  Kouluttajakoulutus on tarkoitettu kaikille ohjaajien peruskoulutuksesta nuorisoseurojen aluetoimistoissa ja keskusseuroissa vastaaville kouluttajille ja kurssien järjestäjille, mutta myös muille koulutus antaa hyvät perustiedot kouluttajana toimimisesta. Kouluttajalta toivotaan pedagogista osaamista ja valmiutta kouluttaa nuoria osallistavilla menetelmillä. Koulutettavien oletetaan hallitsevan perustiedot nuorisoseurajärjestöstä. Koulutus on tarkoitettu sekä uusille kouluttajille että täydennyskoulutukseksi aiemmin koulutuksen käynneille. Koulutus järjestetään joka toinen vuosi.

  TULEVAT KOULUTUKSET

  KNoppi-perusohjaajakoulutus

  Etelä-Suomi:
  16.-18.11. Helsinki ja 18-20.1. 2019 Lahti
  Lisätiedot: pirita.laiho@nuorisoseurat.fi

  Itä-Suomi: 
  15.-16.9. Joensuu ja 27.-28.10. Kuopio
  Lisätiedot: henna.liiri@nuorisoseurat.fi

  ​Saimaa: 
  ​6.-7.10. Lappeenranta ja 10.-11.11.2018 Savitaipale
  Lisätiedot: minna.pasi@nuorisoseurat.fi

  KNoppi PRO

  Lounais-Suomi: 
  19.1.2019 Tampere
  Lisätiedot: teija.nikkari@nuorisoseurat.fi

  ​LISÄÄ OHJAAJIA SEURALLENNE? 

  Järjestäkää KNoppi-koulutus alueellanne tai seurallanne

  Voit järjestää KNoppi-koulutuksen alueellasi olemalla yhteydessä alueesi KNoppi-kouluttajaan. Voit myös olla yhteydessä oman alueesi toiminnanjohtajaan. 

  KNoppi-kouluttajat alueittain

  KNOPPI-KOULUTTAJAN MATERIAALIT

  Eikö sinulla ole tunnuksia? Pyydä ne täältä