TANSSIOHJAAJALLE

Kaikki, mitä Nuorisoseurojen tanssiohjaajan tarvitsee tietää

Ohjaaja on nuorisoseurojen tanssitoiminnan sydän - siksi haluamme pitää teistä hyvää huolta! Tältä sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, tietoa tanssitoimijoille tärkeistä tapaamisista ja tapahtumista sekä Nuorisoseurojen tanssituotteet. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ole rohkeasti yhteydessä Riiaan!  

TANSSIOHJAAJAKSI NUORISOSEUROIHIN?

Nuoret tanssijat hyppäävät riehakkaasti.

Oletko harrastanut tanssia pienen ikäsi ja mielesi tekisi ryhmän ohjaajaksi tai apuohjaajaksi? 

VUODEN TANSSIOHJAAJA MILLA SORSA

Vuoden 2020 tanssiohjaajaksi valittiintanssiohjaaja Milla Sorsa Nuorisoseura Harmonikasta. Milla Sorsa ohjaa kaikkia seuran neljää ryhmää, joista viimeisin on perustettu vuosi sitten syksyllä. Hän toimii sekä Saimaan Nuorisoseurat ry:n että Nuorisoseura Harmonikan hallituksessa. Milla ohjaa myös yhtä ”ei nuorisoseuralaista”, aikuisten kansantanssiryhmää.

KURSSIT JA KOULUTUKSET

KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUS

Suomen Nuorisoseurat järjestää yhdessä muiden kansantanssijärjestöjen kanssa kansantanssin ohjaajakoulutusta. Tavoitteena on antaa kansantanssin harrastajalle valmiudet toimia kansantanssiryhmän ohjaajana seuratoiminnassa tai päiväkotien ja koulujen kerhotoiminnassa.

Lue lisää kansantanssin ohjaajakoulutuksesta

Kansantanssin ohjaajakoulutus perehdyttää suomalaisen kansantanssin tekniikkaan ja sen opettamiseen, suomalaiseen kansanperinteeseen, ryhmän toimintaan ja sen ohjaamiseen sekä harrastustoiminnassa kasvattajana toimimiseen. Koulutuksesta saa myös valmiuksia kansantanssialan ammatilliseen koulutukseen hakeutumiselle.

Koulutus koostuu perusopinnoista (3 op) ja valinnaisista lisäopinnoista. Perusopinnot (kaksi viikonloppua ja verkko-opinnot) suoritetaan yhtenäisenä kokonaisuutena. Yksi opintopiste sisältää 27 tuntia opiskelua, joista vähintään 20 on lähiopetusta. Perusopinnoista valmistutaan kansantanssin ohjaajaksi ja siitä saa todistuksen vain käymällä koulutuksen eri osiot yhtenä kokonaisuutena.

Lisäopintoja järjestetään tarpeen mukaan erilaisina teemakursseina ja niihin voi osallistua osasuoritus kerrallaan sitoutumatta. Jokaisesta suoritetusta valinnaisesta lisäopinnosta saa kurssitodistuksen. Teemakursseja voi myös tilata alueille/seuroihin/ ryhmille ja niitä voidaan räätälöidä erilaisiin oppimistarpeisiin. Kysy teemakursseja riia.niemela@nuorisoseurat.fi / 0447443939. 

Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2021

Ohjaajakoulutuksen perusopinnot järjestetään syksyllä 2021 alkaen, mikäli koronatilanne sallii. 

KANSANTANSSIN KÄÄNTÖPIIRI

Tanssitoimijat eri puolista Suomea kokoontuvat syksyisin Kansantanssin kääntöpiiriin, valtakunnalliseen tanssitoimijoiden tapaamiseen. Kansantanssin kääntöpiiri on kahden päivän mittainen seminaari, jossa toimijat vaihtavat ajatuksia ajankohtaisista tanssiasioista ja kehittävät Suomen Nuorisoseurojen valtakunnallista tanssitoimintaa. Seminaariin osallistuvat alueilta valitut edustajat, mutta tervetulleita ovat kaikki muutkin tanssitoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 2021 syksyllä.

TANSSITUOTTEET

TEMPOA TENAVIIN -MUSIIKKILIIKUNTA

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta on toimintamuoto pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tempoa Tenaviin -ryhmät ovat lasten ja aikuisten yhteisiä kohtaamispaikkoja, jossa liikutaan, leikitään, lauletaan ja temppuillaan. Tutustu toimintaan, kurssi- ja ohjaajakoulutuksiin sekä myyntituotteisiin Tempoa tenaviin -sivulla.

TÄPINÄÄ TASSUIHIN

Täpinää Tassuihin on uusi lasten leikki- ja tanssikasvatuksen materiaalipaketti, joka on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten kanssa työskenteleville päiväkodin henkilöstölle ja harrasteryhmien ohjaajille. Materiaalipakettiin sisältyy ohjekirja ja cd. Tupsahda mukaan valloittavien tanssien ja musiikkien pariin!

PIILOMETSÄN TANSSEJA

Tansseja ja leikkejä alle kouluikäisille ja aikuinen-lapsi-ryhmille

Piilometsän tansseja on tanssi- ja leikkimateriaali harrastustoimintaan ja varhaiskasvatukseen. Materiaali sisältää ohjekirjan ja cd:n. Ohjekirjasta löytyy leikki- ja tanssi-ideoita vauvoille, taaperoille ja aikuisille sekä lapsiryhmille. Näistä vaihtoehdoista sinä voit valita omalle ryhmällesi sopivimman tai kehittää lasten kanssa aivan oman seikkailun. Anna mielikuvituksen lentää ja ota lapset ideointiin mukaan! Voit myös tilata materiaaliin pohjautuvan virikekurssin (4 h). 

SÄPINÄÄ SÄLLEIHIN -ILMAINEN AINEISTO

Säpinää Sälleihin on tanssinohjaajien ja -opettajien käyttöön tuotettu poikien tanssitoimintaa tukeva aineisto. Aineisto tukee poikien tanssin kehittämistä tarjoamalla uusia näkökulmia ja laajentamalla ajatusta poikien tanssista. Se tarjoaa poikaryhmien perustamiseen tarvittavia apuvälineitä seuroille ja tanssikouluille. Aineisto on kerätty tanssin asiantuntijoilta Jarmo Lehikoiselta (kasvatustieteen maisteri, kansantanssin ohjaaja) ja Jussi Kaijankankaalta (tanssinopettaja). Yksiin kansiin sen on koonnut Anu Kokkonen (tanssinopettaja, amk). Piirrokset ovat Emmi Malkin käsialaa. Taiteen keskustoimikunta on tukenut aineiston tuottamista.

KANSANTANSSIN VUOSIOHJELMAT

Vuosiohjelmistot ovat nyt ladattavissa ja katseltavissa ilmaiseksi Nuorisoseurojen jäsenille. Ohjelmistot on luokiteltu neljälle taitotasolle alkaen lasten leikkiohjelmasta.