TANSSIOHJAAJALLE

Kaikki mitä Nuorisoseurojen tanssiohjaajan 
tarvitsee tietää

Ohjaaja on nuorisoseurojen tanssitoiminnan sydän - siksi haluamme pitää teistä hyvää huolta! Tältä sivulta löydät tulevat kurssit ja koulutukset, tietoa tanssitoimijoille tärkeistä tapaamisista ja tapahtumista sekä Nuorisoseurojen tanssituotteet. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ole rohkeasti yhteydessä Teijaan!  

Nuoret tanssijat hyppäävät riehakkaasti.

Tanssiohjaajaksi Nuorisoseuroihin?

Oletko harrastanut tanssia pienen ikäsi ja mielesi tekisi ryhmän ohjaajaksi tai apuohjaajaksi? 

KURSSIT JA KOULUTUKSET

Kiinnostaako sinua tanssijana tai ohjaajana kehittyminen? Haluaisitko syventää osaamista jossain tietyssä tanssilajissa, kansantanssin puvustamisessa tai musiikin tulkintaa omassa tanssissa tai opetuksessa? Kerro mikä kiinnostaa, mikä olisi hyvä ajankohta ja unelmapaikka.

Kerro toiveesi - se saattaa toteutua!

KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUS

Suomen Nuorisoseurat järjestää yhdessä muiden kansantanssijärjestöjen kanssa kansantanssin ohjaajakoulutusta. Tavoitteena on antaa kansantanssin harrastajalle valmiudet toimia kansantanssiryhmän ohjaajana seuratoiminnassa tai päiväkotien ja koulujen kerhotoiminnassa.


Lue lisää kansantanssin ohjaajakoulutuksesta

Kansantanssin ohjaajakoulutus perehdyttää suomalaisen kansantanssin tekniikkaan ja sen opettamiseen, suomalaiseen kansanperinteeseen, ryhmän toimintaan ja sen ohjaamiseen sekä harrastustoiminnassa kasvattajana toimimiseen. Koulutuksesta saa myös valmiuksia kansantanssialan ammatilliseen koulutukseen hakeutumiselle.

Koulutus koostuu perusopinnoista (3 op) ja valinnaisista lisäopinnoista. Perusopinnot (kaksi viikonloppua ja verkko-opinnot) suoritetaan yhtenäisenä kokonaisuutena. Yksi opintopiste sisältää 27 tuntia opiskelua, joista vähintään 20 on lähiopetusta. Perusopinnoista valmistutaan kansantanssin ohjaajaksi ja siitä saa todistuksen vain käymällä koulutuksen eri osiot yhtenä kokonaisuutena.

Lisäopintoja järjestetään tarpeen mukaan erilaisina teemakursseina ja niihin voi osallistua kurssi kerrallaan. Jokaisesta suoritetusta valinnaisesta lisäopinnosta saa kurssitodistuksen. Teemakursseja voi myös tilata alueille/ seuroihin/ ryhmille ja niitä voidaan räätälöidä erilaisiin oppimistarpeisiin. Kysy teemakursseista teija.nikkari@nuorisoseurat.fi / p. 0447443939.

Kaavion kansantanssin ohjaajakoulutusksesta löydät täältä.

KANSANTANSSIN KÄÄNTÖPIIRI

Tanssitoimijat eri puolista Suomea kokoontuvat vuosittain Kansantanssin kääntöpiiriin, valtakunnalliseen tanssitoimijoiden tapaamiseen. Kansantanssin kääntöpiiri on seminaari/webinaari, jossa toimijat vaihtavat ajatuksia ajankohtaisista tanssiasioista ja kehittävät Suomen Nuorisoseurojen valtakunnallista tanssitoimintaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki tanssitoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet kansantanssin ohjaajat, tanssinopettajat, harrastajat ja muut toimijat.

Seuraava Kansantanssin kääntöpiiri järjestetään webinaarina perjantaina 30.8.2024 klo 17.30-20.30. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 27.8., jonka jälkeen osallistumislinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Kääntöpiirin aiheina on:

  • Pispalan Sottiisin 2024 osallistavan ohjelmatuotannon kokemukset
  • Vuoden 2025 tanssin tapahtumat

TANSSITUOTTEET

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta on toimintamuoto pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tempoa Tenaviin -ryhmät ovat lasten ja aikuisten yhteisiä kohtaamispaikkoja, jossa liikutaan, leikitään, lauletaan ja temppuillaan. Tutustu toimintaan, kurssi- ja ohjaajakoulutuksiin sekä myyntituotteisiin Tempoa tenaviin -sivulla.

Täpinää Tassuihin

Täpinää Tassuihin on uusi lasten leikki- ja tanssikasvatuksen materiaalipaketti, joka on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisten kanssa työskenteleville päiväkodin henkilöstölle ja harrasteryhmien ohjaajille. Materiaalipakettiin sisältyy ohjekirja ja cd. Tupsahda mukaan valloittavien tanssien ja musiikkien pariin!

Piilometsän tansseja

Piilometsän tansseja on tanssi- ja leikkimateriaali harrastustoimintaan ja varhaiskasvatukseen. Materiaali sisältää ohjekirjan ja cd:n. Ohjekirjasta löytyy leikki- ja tanssi-ideoita vauvoille, taaperoille ja aikuisille sekä lapsiryhmille. Näistä vaihtoehdoista sinä voit valita omalle ryhmällesi sopivimman tai kehittää lasten kanssa aivan oman seikkailun. Anna mielikuvituksen lentää ja ota lapset ideointiin mukaan! Voit myös tilata materiaaliin pohjautuvan virikekurssin (4 h).

Säpinää Sälleihin - ilmainen aineisto

Säpinää Sälleihin on tanssinohjaajien ja -opettajien käyttöön tuotettu poikien tanssitoimintaa tukeva aineisto. Aineisto tukee poikien tanssin kehittämistä tarjoamalla uusia näkökulmia ja laajentamalla ajatusta poikien tanssista. Se tarjoaa poikaryhmien perustamiseen tarvittavia apuvälineitä seuroille ja tanssikouluille. Aineisto on kerätty tanssin asiantuntijoilta Jarmo Lehikoiselta (kasvatustieteen maisteri, kansantanssin ohjaaja) ja Jussi Kaijankankaalta (tanssinopettaja). Yksiin kansiin sen on koonnut Anu Kokkonen (tanssinopettaja, amk). Piirrokset ovat Emmi Malkin käsialaa. Taiteen keskustoimikunta on tukenut aineiston tuottamista.

Tanssinriemu.fi -kansantanssin materiaalit

Tanssinriemu.fi -sivustolta löydät runsaasti kansantanssimateriaalia mm. eri taitotasoille soveltuvien vuosiohjelmien ohjeet, videot ja musiikit, paritanssitunteja ja - variaatioiden videoita. Voit ottaa materiaalin käyttöön suoraan sellaisenaan tai käyttää inspiraation lähteenä.