Tule mukaan!

Nuorisoseuroissa pääset tekemään monenlaista. Sinulla on useita erilaisia mahdollisuuksia tulla mukaan!
Tule mukaan harrastamaan, ohjaamaan, kouluttautumaan ja vaikuttamaan. Voit tehdä myös vapaaehtoistyötä tai tukea toimintaa.

Mitä juuri sinä haluaisit tehdä? 

HARRASTAJAKSI

Nuorisoseurat tarjoaa mahtavia harrastusmahdollisuuksia niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin senioreillekin. Toimintaa järjestävät paikalliset seurat. Harrastuksia löytyy kansantanssista harrastajateatteriin ja nukkekotien askartelusta rottinkimiekkailuun.


Harrastushaussa voit hakea ryhmiä joko lajin, alueen tai ikäryhmän mukaan!

Jos et löydä itsellesi sopivaa ryhmää, niin työntekijämme auttavat sinua! Voit myös tehdä aloitteen uuden toiminnan aloittamisesta lähimmälle nuorisoseurallesi.


JÄSENEKSI

Jäsenyys on yhdistystoiminnan peruspilari. Jäsenyyden kautta liitytään osaksi yhteisöä ja jäsenet päättävät yhdistyksen asioista - niin myös nuorisoseuroisssa!


Nuorisoseurassa henkilöjäsenet ovat paikallisten nuorisoseurojen jäseniä ja sitä kautta kuuluvat nuorisoseurajärjestöön. Jäsenenä voi olla syntymästään saakka vaikka koko elämänsä ajan!


Liiton jäseninä voivat olla paikalliset tai alueelliset nuorisoseurat tai muut yhdistykset, jotka hallitus on jäseneksi hyväksynyt. Jäseneksi voi hakeutua siis jo toimiva yhdistys tai tarpeen mukaan voidaan perustaa myös uusi nuorisoseura.


OHJAAJAKSI

Ohjaaja on harrastusryhmän tai kerhon sydän, jonka osaaminen, innostus ja kiinnostus ohjaamiseen on toiminnan ytimessä. Ohjaajana pääset luomaan uutta, tekemään merkityksellistä työtä ja nauttimaan tekemisen riemusta!


Voit olla kokenut ohjaaja tai ohjaamisesta kiinnostunut. Perehdytämme ja koulutamme ohjaajiamme tarpeen mukaan. Mikäli haluat, voit pätevöityä eri toimintamalliemme ohjaajaksi koulutuksiemme kautta. Voit rohkeasti tarjota myös erikoistakin osaamistasi eri lajeissa - nuorisoseuroissa mahdollisuudet myös uuden toiminnan käynnistämiselle ovat laajat!

KOKIJAKSI

Nuorisoseurat järjestää vuosittain suuria valtakunnallisia tapahtumia, aluetoimistot alueellisia tapahtumia ja yksittäiset seurat kaikennäköistä markkinoista tanssinäytöksiin ja äitienpäivä juhlista kesäteatteriesityksiin! Nuorisoseurat koordinoi myös Nuori Kulttuuri -toimintaa.


Vuosittain nuorisoseurojen järjestämiin tapahtumiin osallistuu yli puoli miljoonaa osallistujaa! Tarjoamme yhteisöllisiä ja ikimuistoisia elämyksiä sekä tapahtumien osallistujille, esiintyjille että yleisöille. Tervetuloa mukaan!

VAPAAEHTOISEKSI

Vapaaehtoiset ovat nuorisoseuratoiminnan sydän, ilman heitä ei olisi nuorisoseuratoimintaa! Nuorisoseuroissa toimii vapaaehtoisia kaikilla järjestön tasoilla hyvin erilaisissa tehtävissä harrastustoiminnassa, tapahtumissa, seurantaloilla, viestinnässä ja hallinnossa. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tehtävä, jossa pääset joko jakamaan osaamistasi tai oppimaan itse jotain uutta. Voit osallistua yhteiseen toimintaamme sillä panoksella, joka on sinulle sopiva - yhdelle se voi olla lähes päivittäistä, toiselle viikottaista ja kolmannelle kerran vuodessa. Jokaisen panos on kuitenkin merkittä juuri sellaisena kuin se on annettu!

LUOTTAMUSHENKILÖKSI

Luottamushenkilöt johtavat yhdistyksen toimintaa ja päättävät sen asioista. Nuorisoseurajärjestössä luottamushenkilöitä toimii paikallisissa nuorisoseuroissa, alueellisissa organisaatioissa sekä liiton hallintoelimissä ja toimikunnissa. Nuorisoseurakokous toimii järjestön ylinpänä päättävänä elimenä, joka valitsee valtuuston Nuorisoseurakokousten väliseksi ajaksi. Valtuusto puolestaan valitsee liiton hallituksen, ja hallitus nimeää toimikuntia ja työryhmiä sekä Nuorisoseurojen edustajia eri yhteisöihin ja delegoi päätäntävaltaa myös järjestön pääsihteerille ja muille toimihenkilöille.

KEHITTÄJÄKSI

Nuorisoseuroissa toimintaa kehitetään verkostomaisesti, ja jäsenillä on mahdollisuus olla mukana kehitystyössä erilaisissa verkostoissa, ryhmissä ja toimikunnissa viemässä nuorisoseuratoimintaa eteenpäin. Verkostot voivat koostua pelkästään vapaaehtoisista tai niissä voi olla mukana myös järjestön työntekijöitä yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Osa verkostoista on jatkuvia ja osa toimikunnista työskentelee tietyn tehtävän parissa ja saavutettuaan tavoitteensa lopettaa työskentelynsä.

Nuoret Vaikuttajat >>

Teatteriagentit >>

Lasten teatteriverkosto >>

Kansantanssin Kääntöpiiri >>

Nuorisoseuramentorit >>


TUKIJAKSI

Oletko kiinnostunut tukemaan nuorisoseuratoimintaa?
Ota yhteyttä pääsihteeri Annina Laaksoseen, niin jatketaan neuvotteluja!

+358 40 726 7450 / annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi 
TYÖNTEKIJÄKSI

Nuorisoseuroissa on työntekijöitä kaikilla organisaation tasoilla valtakunnallisesta, alueelliseen ja paikalliseen. Työtehtävät voivat liitttyä mm. toiminnan ohjaamiseen, tuottamiseen, hanketyöhön, viestintään, hallintoon ja järjestölliseen työhön. Hyvät lähtökohdat nuorisoseuratyöhön antaa mm. erilaiset ohjaus- ja kasvatusalan, kulttuurialan sekä johtamisen opinnot, riippuen toki tehtävästä.


Nuorisoseurat on sitoutunut myös siihen, että jokainen toimipiste toimii työssäoppimispaikkana, jossa on koulutettu työpaikkaohjaaja. Meille voit tulla siis myös työkokeiluun, harjoitteluun tai opinnäytetyön tekijäksi!