Tule mukaan!

Nuorisoseuroissa pääset tekemään monenlaista ja sinulla on monta eri mahdollisuutta tulla mukaan!
Tule mukaan harrastamaan, vaikuttamaan, ohjaamaan, tekemään erilaisia vapaaehtoishommia, tukemaan toimintaa tai kouluttautumaan! Mitä sinä haluat tehdä? 

​HARRASTAJAKSI

Nuorisoseurat tarjoaa mahtavia harrastusmahdollisuuksia niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin senioreillekin. Toimintaa järjestävät paikalliset seurat. Harrastuksia löytyy kansantanssista harrastajateatteriin ja nukkekotien askartelusta rottinkimiekkailuun.​


Harrastushaussa voit hakea ryhmiä joko lajin, alueen tai ikäryhmän mukaan!

​Jos et löydä itsellesi sopivaa ryhmää, niin työntekijämme auttavat sinua! Voit myös tehdä aloitteen uuden toiminnan aloittamisesta lähimmälle nuorisoseurallesi.


​JÄSENEKSI

Jäsenyys on yhdistystoiminnan peruspilari. Jäsenyyden kautta liitytään osaksi yhteisöä ja jäsenet päättävät yhdistyksen asioista - niin myös nuorisoseuroisssa!


​​Nuorisoseurassa henkilöjäsenet ovat paikallisten nuorisoseurojen jäseniä ja sitä kautta kuuluvat nuorisoseurajärjestöön. Jäsenenä voi olla syntymästään saakka vaikka koko elämänsä ajan!


​Liiton jäseninä voivat olla paikalliset tai alueelliset nuorisoseurat tai muut yhdistykset, jotka hallitus on jäseneksi hyväksynyt. Jäseneksi voi hakeutua siis jo toimiva yhdistys tai tarpeen mukaan voidaan perustaa myös uusi nuorisoseura.


​OHJAAJAKSI

Ohjaaja on harrastusryhmän tai kerhon sydän, jonka osaaminen, innostus ja kiinnostus ohjaamiseen on toiminnan ytimessä. Ohjaajana pääset luomaan uutta, tekemään merkityksellistä työtä ja nauttimaan tekemisen riemusta!


​Voit olla kokenut ohjaaja tai ohjaamisesta kiinnostunut. Perehdytämme ja koulutamme ohjaajiamme tarpeen mukaan. Mikäli haluat, voit pätevöityä eri toimintamalliemme ohjaajaksi koulutuksiemme kautta. Voit rohkeasti tarjota myös erikoistakin osaamistasi eri lajeissa - nuorisoseuroissa mahdollisuudet myös uuden toiminnan käynnistämiselle ovat laajat!

​KOKIJAKSI

Nuorisoseurat järjestää vuosittain suuria valtakunnallisia tapahtumia, aluetoimistot alueellisia tapahtumia ja yksittäiset seurat kaikennäköistä markkinoista tanssinäytöksiin ja äitienpäivä juhlista kesäteatteriesityksiin! Nuorisoseurat koordinoi myös Nuori Kulttuuri toimintaa.


Vuosittain nuorisoseurojen järjestämiin tapahtumiin osallistuu yli puoli miljoonaa osallistujaa! Tarjoamme yhteisöllisiä ja ikimuistoisia elämyksiä sekä tapahtumien osallistujille, esiintyjille että yleisöille. Tervetuloa mukaan!

HALUAN KOULUTTAUTUA

Kuvaaja Jussi Kaijankangas

Nuorisoseurat järjestää muun muassa ohjaajuuden, järjestöhommien, tanssin ja teatterin koulutuksia itse tai yhteistyössä Kansalaisfoorumin, Paukkulan nuoriso-opiston tai Harrastajateatteriliiton kanssa.