Eurooppalaiset nuoriso-ohjelmat

Sparrausta tarjolla nuorisoseuroille

Nuorisoseuroja hellitään vuoden 2022 aikana koulutuksilla ja konkreettisella tuella Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -hakemusten kanssa. Nämä Euroopan unionin ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden nuorisoseuratoiminnan kehittämiseen sekä nuorisotyön tekemiseen kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Nyt kynnys on matalalla ja liikkeelle lähdetään aakkosten alkupäästä. Esittelemme haussa olevat tukimuodot sekä kerromme hakuprosesseista ja -aikatauluista. Nuorisoseuroilla on käytettävissä järjestön henkilöstön tuki hakemusten kirjoittamisessa. Kerromme konkreettisten esimerkkien kautta ja käytännönläheisesti, millaiseen toimintaan rahoitusmuodot voisivat sopia. On hyvä myös huomata, että EU-rahoitus on kehittynyt vuosien myötä ja esimerkiksi hankkeiden uudet raportointimallit ovat keventäneet hallinnointia.

Varaa tarvittaessa seurakohtainen aika sparraukselle!

Mikä on Erasmus+ ?

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan ja urheilun ohjelma. Erasmus+ -toiminta kattaa nuorisovaihdot ulkomaille, mutta myös toimintaa kotimaassa esimerkiksi osallistumishankkeiden kautta.

Nuorisoseuroille hyvin sopiva toimintamuoto on  nuorisovaihdot. Vaihtoon tarvitaan vähintään yksi kumppani Euroopasta (tarkempi listaus OPH:n sivuilla). Nuorisovaihdot on tarkoitettu 13 - 30 -vuotiaille ja jokaisesta maasta osallistujia tulee olla vähintään neljä + ohjaaja ja yhteensä nuorisovaihtoon tulee osallistua vähintään 16 nuorta. Nuorisovaihdossa tukea saa osallistujan ylläpitoon ja matkakuluihin. Nuorisovaihtoon voi sisältyä myös valmistelutapaaminen. Lue lisää nuorisovaihdoista Opetushallituksen sivuilta >>

Mistä Euroopan solidaarisuusjoukot- ohjelmassa on kyse?

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat mahdollisuuden osallistua eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Solidaarisuushankkeet ovat 18–30-vuotiaiden nuorten ideoimaa ja toteuttamaa paikallista ryhmätoimintaa, jolla tavoitellaan positiivista muutosta. Solidaarisuushankkeiden kesto on 2-12 kuukautta. Tuki hankkeelle on 500 euroa/kuukausi ja lisäksi rahoitusta voi saada ohjaajan/coachin kuluihin. Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista Opetushallituksen sivuilta >>

Hakuajat vuonna 2022

Muista aloittaa hankkeen valmistelu ajoissa, etenkin jos olette uusi hakija!
Hakuajat vuosittain kolme kertaa (helmikuu / toukokuu / lokakuu).

Haku 4.10.2022 klo 13.00 Suomen aikaa

  • solidaarisuushankkeet (ESC30-SOL). Hankkeiden tulee alkaa 1.1.2023-31.5.2023.
  • nuorisovaihdot (KA152-YOU). Hankkeiden tulee alkaa 1.1.2023-31.5.2023.

Lisätiedot - autamme hakemuksen kaikissa vaiheissa!

Henna Liiri-Turunen

kehittämispäällikkö
henna.liiri-turunen ( a ) nuorisoseurat.fi
p. 044 207 3072

Riina Kylmälahti

hanke- ja kumppanuuspäällikkö
riina.kylmalahti ( a ) nuorisoseurat.fi
p. 040 772 1609