Eurooppalaiset nuoriso-ohjelmat

Maanantain 11.4.2022 sparrauswebinaarissa keskitymme erityisesti siihen, miten voisimme mahdollistaa nuorten ja yhteisön tunteiden käsittelemistä? Miten rauhaa voi rakentaa nuorisoseuran toiminnalla? Miten tehdä hyvää omalla kylällä? Tule webinaariin kuulemaan, mitä mahdollisuuksia Erasmus+ ohjelma tarjoaa. Sparraamme jäsenseurojamme Erasmus+ -hankkeiden haussa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuit, vaikka et pääsisikään kuulolle. Olemme tukena hakemuksen kaikissa vaiheissa!

Ilmoittaudu mukaan >>

Sparrausta tarjolla nuorisoseuroille

Nuorisoseuroja hellitään vuoden 2022 aikana koulutuksilla ja konkreettisella tuella Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -hakemusten kanssa. Nämä Euroopan unionin ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden nuorisoseuratoiminnan kehittämiseen sekä nuorisotyön tekemiseen kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kevään 2022 aikana järjestetään nuorisoseuroille hakuinfot jaossa olevasta rahoituksesta:. Ilmoittautumiset viimeistään päivää ennen webinaaria oheisten linkkien kautta: 

Hakuinfoon voi osallistua ilman aiempaa kokemusta kansainvälisestä toiminnasta tai Euroopan unionin rahoittamista hankkeista. Nyt kynnys on matalalla ja liikkeelle lähdetään aakkosten alkupäästä. Infoissa esitellään haussa olevat tukimuodot sekä kerrotaan hakuprosesseista ja -aikatauluista. Hakuklinikoiden lisäksi seuroilla on käytettävissä järjestön henkilöstön tuki hakemusten kirjoittamisessa. 

Koulutustilaisuuksissa puhutaan konkreettisten esimerkkien kautta ja käytännönläheisesti, millaiseen toimintaan rahoitusmuodot voisivat sopia. On hyvä myös huomata, että EU-rahoitus on kehittynyt vuosien myötä ja esimerkiksi hankkeiden uudet raportointimallit ovat keventäneet hallinnointia.

Tule kuulemaan, kysy – ja varaa tarvittaessa seurakohtainen aika sparraukselle. 

Mikä on Erasmus+ ?

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan ja urheilun ohjelma. Erasmus+ -toiminta kattaa nuorisovaihdot ulkomaille, mutta myös toimintaa kotimaassa esimerkiksi osallistumishankkeiden kautta.

Nuorisoseuroille hyvin sopiva toimintamuoto on  nuorisovaihdot. Vaihtoon tarvitaan vähintään yksi kumppani Euroopasta (tarkempi listaus maista esitellään koulutuksessa). Nuorisovaihdot on tarkoitettu 13 – 30 -vuotiaille ja jokaisesta maasta osallistujia tulee olla vähintään neljä + ohjaaja ja yhteensä nuorisovaihtoon tulee osallistua vähintään 16 nuorta. Nuorisovaihdossa tukea saa osallistujan ylläpitoon ja matkakuluihin. Nuorisovaihtoon voi sisältyä myös valmistelutapaaminen.

Mistä Euroopan solidaarisuusjoukot- ohjelmassa on kyse?

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat mahdollisuuden osallistua eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Solidaarisuushankkeet ovat 18–30-vuotiaiden nuorten ideoimaa ja toteuttamaa paikallista ryhmätoimintaa, jolla tavoitellaan positiivista muutosta. Solidaarisuushankkeiden kesto on 2-12 kuukautta. Tuki hankkeelle on 500 euroa/kuukausi ja lisäksi rahoitusta voi saada ohjaajan/coachin kuluihin.

Hakuajat vuonna 2022

Muista aloittaa hankkeen valmistelu ajoissa, etenkin jos olette uusi hakija! 

Haku 4.5.2022 

Haku päättyy 4.5.2022 klo 13.00 (Suomen aikaa (12.00 CET): 

  • solidaarisuushankkeet (ESC30-SOL). Hankkeiden tulee alkaa 1.8.-31.12.2022
  • nuorisovaihdot (KA152-YOU). Hankkeiden tulee alkaa 1.8.-31.12.2022

Haku 4.10.2022

Vuoden 2022 kolmas hakukierros päättyy 4.10.2022 kello 13.00Avustusta saaneet projektit käynnistyvät 1.1.2023-31.5.2023 välisenä aikana. 

Lisätiedot – autamme hakemuksen kaikissa vaiheissa!

 Henna Liiri-Turunenhenna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fip. 044 207 3072

Joonas Pokkinenjoonas.pokkinen@nuorisoseurat.fip. 050 567 2586