Pelaa ja opi

Tällä sivulla on muutamia nuorisoseura-aiheisia pelejä, kyselyjä ja tehtäviä. Osassa tehtävistä on käytetty lähteenä Nuorisoseurojen Yhteisön Voima historiikkia. Pelit ovat iloksi ja virkistykseksi pelaajille mutta myös oikeaa tietoa on saatavilla. 

Kuvassa 140-vuotisilmapalloja.

Historia-visa


Ristikko


Harrastushaku

Nuorisoseurassa voi harrastaa lähes mitä vaan. Testaa tästä, mikä harrastus sinulle sopisi parhaiten?

Nuorisoseurojen suurimmat harrastusalat on liikunta, teatteri ja tanssi, mutta myös retkeilyä, kokkailua, kädentaitoja sekä sirkusta harrastetaan. Mitä sinun seurassasi harrastetaan?


Vapaaehtoiset

Jokainen on tervetullut nuorisoseuraan vapaaehtoistehtäviin. Testaa tästä, millainen vapaaehtoistehtävä sopisi juuri sinulle?

Nuorisoseuroissa voit toimia vapaaehtoistehtävässä johtokunnassa,  ohjaajana tai vaikka tapahtumassa juontajana tai järjestyksen valvojana. Kiinnostaisiko somettaminen tapahtumassa tai retken ohjaaminen lähiympäristössä?

Vapaaehtoistoiminnasta kertyvästä osaamisesta voit hakea osaamismerkkiä. Merkkeihin pääset tutustumaan tästä


Puheenjohtaja

Jokaista seuraa johtaa puheenjohtaja. Testaa tässä leikkimielisessä kyselyssä, millainen puheenjohtaja olet/olisit. Lähteensä tässä on käytetty kansalaisfoorumin julkaisua Jaettu johtajuus, jossa johtajan ominaisuudet on jaettu kuuteen erilaiseen johtajatyyppiin, Aloitteentekijä, kutsuja, tilanluoja, portinvartija, yhdistäjä ja osallistuja. Lue lisää tästä


Nuorisoseuran merkitys

Mikä näistä on saanut sinut mukaan nuorisoseuratoimintaan? 


Yhdistystoiminta on juuri sinua varten. Mikä on ollut merkityksellisin hetki? Oletko harrastanut jotain, löytänyt uusia ystäviä? Oletko osallistunut tapahtumaan jossa on ollut huikea meininki tai olet nähnyt näyttämöllä jotain ennennäkemätöntä?


Nuorisoseura on juuri sellainen kun sen jäsenet!


Varainhankinta

Jokainen seura tarvitsee rahaa toiminnan järjestämiseen. Mitä keinoja teidän seura on käyttänyt, jotta toimintaa on saatu järjestettyä?


Löytyisikö tästä vinkkejä, mitä vielä voisi keksiä?


Unelmien nuorisoseura

Jos saisit itse päättää, millainen olisi unelmien nuorisoseura, mitä ominaisuuksia siinä olisi? Mitä toimenpiteitä pitäisi tehdä, jotta tämä unelma täyttyisi? Millaista olisi toimia unelmien nuorisoseurassa?


Toimitko jo unelmien nuorisoseurassa?

Jos et, mitä voisit tehdä, jotta pääsisit toimimaan unelmien seurassa?

Nuoret vaikuttajat ryhmäkuvassa

Historiatietovisa

Nuorisoseurojen oma historiikki Yhteisön Voima kätkee sisäänsä uskomattomia tarinoita nuorisoseuroista. Kuinka moneen tarinaan sinä tiedät oikean vastauksen?


Yhteisön voiman pääset tilaamaan tästä

Vuosikello

Vuosikello on hyvä apupaperi niin johtokunnalle kuin ohjaajillekin. Vuosikello kertoo, mitä asioita kannattaa ja pitää tehdä eri aikoina. 

Tästä pääset tutustumaan tulostettavaan vuosikelloon, jossa on myös johtokunnan tehtäviä kirjattu.Syyskokous

Syyskokous on seuran virallinen kokous joka määritellään seuran säännöissä. Mitkä asiat sääntöjen mukaan kuuluu päätettäväksi syyskokouksessa?