Nuorisoseuramentorit

Mentorointi ​​​on menetelmä, jossa siirretään joko tietoa tai taitoa kokeneemmalta (mentorilta) kokemattommalle (aktorille). Mentorointisuhde muodostuu näiden kahden toimijan luottamukselliseksi suhteeksi, ja kehitys tapahtuu näiden henkilöiden vuorovaikutussuhteessa. Mentorisuhde pyrkii edistämään aktorin osaamista ja selkeyttämään tämän tilannetta. Mentoria voi ajatella valmentajana tai sparraajana ja aktoria puolestaan kisällinä tai oppilaana.

Nuorisoseurat haluaa olla tämän alustan kautta:

 • ​tukemassa nuorisoseuratoimijoiden hiljaisen tiedon siirtymistä uusille sukupolville ja nuorisoseurasta toiseen
 • vahvistamassa valtakunnallista verkostoa, joka tukee toisiaan ja levittää osaamista
 • luomassa palvelua, jonka kautta jäsenemme voivat saada tukea erilaisiin nuorisoseura-arjen tilanteisiin ja omalle nuorisoseurapolulleen

Mentorit

Vapaaehtoistoiminnan johtaminen

Henna Liiri-Turunen

Olen ollut nuorisoseuralainen lähes koko ikäni ja toiminut järjestössä niin harrastajana, ohjaajana, luottamushenkilönä kuin työntekijänäkin järjestön eri tasoilla ja eri alueillakin. Viime vuosina olen ollut erityisen kiinnostunut vapaaehtoistoiminnan johtamisesta, ja sen kehittämisestä järjestössä. Vapaaehtoistoiminta on järjestömme kulmakivi ja kaiken perusta. Nuorisoseuratoiminnan moninaisuus ja moniulotteisuus on tässä sekä vahvuus että haaste.

Lähetä yhteydenottopyyntö mentorille!


  Ilmoittaudu Mentoriksi!

  Onko sinulla joku Nuorisoseuratoimintaan liittyvä taito tai aihealue, jossa haluaisit opastaa tai auttaa muita. Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä viereisen lomakkeen. Tällä sivulla julkaistaan mentoriprofiili-kohtaan täyttämäsi tiedot. Yhteystietojasi ei julkaista, vaan yhteydenotot käydään läpi ja välitetään mentoritoiminnasta vastaavan henkilön kautta.

   Yhteystiedot (ei julkinen)

   Mentoriprofiili (julkinen)