Saa tanssia! - kansanomaisen paritanssin pajat ja materiaalit

Koronavirusepidemialla on merkittäviä vaikutuksia harrastustoimintaan. Olemme joutuneet perumaan jo suunniteltuja Saa tanssia! -pajoja. Päivitämme tietoja tälle sivulle. Yleisistä vaikutuksista nuorisoseurajärjestön toimintaan sekä sekä suositukset paikallisseuroille löydät etusivulta.

Vuonna 2020 Saa tanssia! Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskus on julistanut vuoden teemaksi kansanomaisen tanssin ja meillä nuorisoseuroissa teemaan sukelletaan erityisesti kansanomaisen paritanssin kautta.

Pispalan Sottiisi on nimennyt kahdeksan paritanssilähettilästäjotka ovat aloittaneet jo paritanssin riemun levittämisen ympäri Suomea. Ensimmäiset Saa tanssia! -paritanssityöpajat järjestettiin jo syksyllä 2019. Keväällä vauhti kiihtyy!

Saa tanssia! -paritanssipajoissa kokeillaan paritanssilähettilään johdolla, millainen vuorovaikutus parin ja musiikin kanssa syntyy tai millaisesta liikkeestä tanssi muodostuu. Perusteiden jälkeen kokeillaan jo ensimmäisiä variaatioita. Paritanssipajat ovat kaikille avoimia ja liikkeelle lähdetään alkeista (jos ei pajakuvauksessa muuta mainita). Tervetuloa mukaan!

Tähtäimessä on kesän suurtapahtuma, SottisiMoves. Tuolloin Tampereella nautitaan tanssista yhdessä. Tapahtuma huipentuu Saa tanssia! -iltaan, jossa yleisö ja esiintyjät ovat ennenkokemattomassa vuorovaikutuksessa.

Kansanomaista paritanssia edistämässä Nuorisoseurat, Museovirasto ja Kansalaisfoorumi.

Tanssinriemu.fi on kansanomaisen paritanssin koti

Kansanomaisen paritanssin materiaaleja on kerätty Nuorisoseurojen ylläpitämään tanssinriemu.fi -palveluun. Pankkia on täydennetty syksyllä paritanssivariaatioiden videoilla sekä kaavatansseilla, joissa parit tanssivat tietyn kaavan mukaan. Materiaali on vapaasti kaikkien käytettävissä. Anna paritanssin viedä!

Saa tanssia! -paritanssipajat

14.3. Tampere - PERUTTU

​14.3. Jyväskylä - PERUTTU

21.3. Jokioinen, PERUTTU

​22.3. Turku, PERUTTU

​27.3. Lieksa - PERUTTU

29.3. Ulvila, PERUTTU

​4.4. Etelä-Häme, PERUTTU

23.5. Kuopio

Muutokset mahdollisia.

Tilaa paja

Paritanssipajoja tuotetaan myös tilauksesta. Nuorisoseurat etsii pajaan kouluttajan, huolehtii palkanmaksusta ja laskuttaa kuluista omavastuuosuuden pajan järjestäjältä. Järjestäjän vastuulle jää tilajärjestelyt sekä markkinointi alueella. Pajan minimikesto on neljä opetustuntia (45 min). Pajoja nuorisoseuroilla koordinoi palvelutuottaja Riia Niemelä, riia.niemela@nuorisoseurat.fi ja puh. 044 744 3939.

Paritanssilähettiläät ja muusikot yhteiskuvassa.

Paritanssilähettiläät valmiina palvelukseen! Takarivi vasemmalta: Maiju Laurila, Siiri Suoniemi, Jutta Wrangén, Osmo Hakosalo (viulu), SottiisiMoves 2020 taiteellinen johtaja Petri Kivinen, Aale Luusua (viulu). Eturivissä vasemmalta Hanna Poikela, Eetu Laitinen, Paula Kettu, Riina Hosio, Lotta Terävä, Bela Gazdág jr, Annemari Kanniainen (harmonikka). Kuva Jukka Heinämäki.