Arviointi

Tavoite ja sarjat

Tavoitteena on kansantanssin harrastajien tukeminen sekä ryhmien kartoittaminen kansallisiin ja kansainvälisiin edustustehtäviin. Osallistuvat ryhmät saavat arvioinnin omasta osaamisestaan ja tulevat nimetyksi mestaruussarjaan, valioplussarjaan, valiosarjaan, taitoplussarjaan, taitosarjaan tai perussarjaan neljässä eri ikäsarjassa: 15-20-vuotiaat, yleinen sarja, yli 35-vuotiaat ja yli 55-vuotiaat. Arvioinnin kohteena ovat ryhmän tanssillinen taso, ohjelmakokonaisuus sekä musiikki. Annettu sarjanimeäminen on voimassa kaksi vuotta.

Ikäsarjojen lisäksi katselmuksessa on Riemua!-sarja ryhmille, jotka eivät koe mitään ikäsarjoista omakseen. Riemua!-sarjassa ei ole ikärajoituksia ja ryhmän koko on vapaa. Ryhmiä ei nimetä taitosarjoihin, mutta ne saavat rakentavan eteenpäin kannustavan suullisen ja kirjallisen palautteen esityksestään. Lisäksi Riemua!-sarjassa jaetaan kunniamainintoja erilaisista ansioista.

Arviointiraadit

Riemua, 15-20-vuotiaat, yli 35-vuotiaat ja yli 55-vuotiaat
Liina Siimes
Piia Semeri
Bela Gazdag Junior
Olli Kari, musiikki
Outi Markkula, sihteeri
Hanna Kahrola, sihteeri

Yleinen sarja
Viljami Pekkala
Milsse Tapojärvi
Katariina Hiukka
J-P Piirainen, musiikki
Paula Kettu, sihteeri
Niina Kastari, sihteeri

Yleispalautteen, sarjanimeämisten ja kunniamainintojen julkaisu 

Myllytys-studio sunnuntaina 14.4. klo 19 
Raati julkistaa suoratoistona sosiaalisen median kautta yleispalautteen, kunniamaininnat ja sarjanimeämiset. Tähän pääset mukaan ryhmäsi kanssa vaikkapa paluumatkalta Tanssimyllystä kotiin tai omalta sohvalta villasukat jalassa. Tapahtuman jälkeen ne löytyvät myös Tanssimyllyn nettisivulta.