Arviointi

Tavoite ja sarjat

Tavoitteena on kansantanssin harrastajien tukeminen sekä ryhmien kartoittaminen kansallisiin ja kansainvälisiin edustustehtäviin. Osallistuvat ryhmät saavat arvioinnin omasta osaamisestaan ja tulevat nimetyksi mestaruussarjaan, valioplussarjaan, valiosarjaan, taitoplussarjaan, taitosarjaan tai perussarjaan neljässä eri ikäsarjassa: 15-20-vuotiaat, yleinen sarja, yli 35-vuotiaat ja yli 55-vuotiaat. Arvioinnin kohteena ovat ryhmän tanssillinen taso, ohjelmakokonaisuus sekä musiikki. Annettu sarjanimeäminen on voimassa kaksi vuotta.

Ikäsarjojen lisäksi katselmuksessa on Riemua!-sarja ryhmille, jotka eivät koe mitään ikäsarjoista omakseen. Riemua!-sarjassa ei ole ikärajoituksia ja ryhmän koko on vapaa. Ryhmiä ei nimetä taitosarjoihin, mutta ne saavat rakentavan eteenpäin kannustavan suullisen ja kirjallisen palautteen esityksestään. Lisäksi Riemua!-sarjassa jaetaan kunniamainintoja erilaisista ansioista.

Tanssimyllyn raati

Jukka Saari, yleinen sarja

Olen tanssinopettaja Hollolasta. Valmistuin Oulun konservatoriosta kansantanssinopettajaksi vuonna 2000. Toimin Freelancer opettajana Hollolan ja Lahden seudulla aikuisten ja nuorten tanssijoiden parissa. Odotan ja toivon näkeväni Tanssimyllyssä tanssin iloa. Tanssiesitys on niin paljon muutakin, kuin pelkät sujuvat askelkuviot.

Liina Siimes, yleinen sarja

Olen avarakatseinen tanssinopettaja, jota kiinnostaa ihmisen tarpeesta tanssia syntyvä liike ja tunne sen liikkeen takana. Työskentelen nykyään pääasiassa lasten ja nuorten kanssa taidetanssin ja luovan tanssin parissa ja tarkastelenkin kansantanssia tällä hetkellä hieman ulkopuolisin silmin - mutta sitäkin kiinnostuneempana. Tanssimyllyltä odotan tunteisiin vetoavaa tanssia, raikkautta ja yllätyksellisyyttä.

Katariina Hiukka, 15-20-, yli 35- ja yli 55-vuotiaat

Olen tanssinopettaja, kulttuurintuottaja ja yrittäjä. Kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta työurani kansantanssin parissa olen tehnyt pääosin Keski-Suomessa. Tällä hetkellä työskentelen Koskelan Setlementissä suunnittelijana sekä opetan oman yritykseni Tanssikoulu Pilkkeen nimissä. Odotan Tanssimyllyltä yhteishenkeä, joka luo kaikille mahdollisuuden esitellä osaamistaan. Odotan näkeväni kansantanssia, joka tuo meille silmien eteen tätä päivää kansantanssin keinoin!

Petri Hoppu, 15-20-, yli 35- ja yli 55-vuotiaat

Toimin kulttuurialan yliopettajana Oulun ammattikorkeakoulussa ja tanssintutkimuksen dosenttina Tampereen yliopistossa. Kansantanssi on ollut kiinteä osa elämääni lähes neljänkymmenen vuoden ajan. Tanssimyllyssä odotan näkeväni uusia oivalluksia ja rohkeaa heittäytymistä tanssin hurmaan.

Silja Palomäki, yleinen sarja

Olen freelancer kansanmuusikko ja pedagogi ja asustan Tampereella. Laulun lisäksi käsissäni soivat ukulele, kantele, harmoni, klarinetti ja nokkahuilut. Olen valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta musiikin maisteriksi ja lisäksi minulla on kansanmusiikkipedagogin koulutus. Aikaisemmin olen toiminut myös Lipparit kansantanssiryhmien musiikillisena johtajana. Odotan Tanssimyllyltä kokonaisvaltaista lavan haltuunottoa sekä musiikin ja tanssin kiinteää vuorovaikutusta!

Hannu Kella, 15-20-, yli 35- ja yli 55-vuotiaat

Olen hollolalainen säveltäjä ja muusikko. Minut tunnetaan mm. Tsuumi Sound System -yhtyeen perustajajäsenenä sekä lukuisista musiikki-, tanssi- ja teatteriproduktioista niin kotimaassa, kuin kansainvälisestikin. Vastikään toimin Lahti 2017 MM-kilpailuiden taiteellisena johtajana. Odotan tanssimyllyltä erityisesti tekemisen riemua ja heittäytymistä!

Outi Markkula, yleinen sarja

Olen 27-vuotias tanssitaiteen opiskelija Helsingistä. Tänä keväänä viimeistelen maisterintutkintoani, työskentelen erilaisissa näyttämötaiteen ryhmittymissä ja odotan koulunjälkeisen elämän alkua malttamattomalla kauhulla. Kansantanssin parissa olen toiminut vuodesta 2008 niin Tampereen Konservatorion tanssijakoulutuksen, Tahdittomat Kansantanssiyhtyeen kuin kollektiivimme Väkevän kautta. Tanssimyllyn sihteerinä toivon toimivaa kymmensormijärjestelmää, päräyttäviä esityksiä ja paljon nostalgisia Tampere-muistoja!

Inka Somerla, 15-20, yli 35- ja yli 55-vuotiaat

Olen Inka Somerla, 26-vuotias kansantanssin harrastaja ja ohjaaja, sosiaalialan opiskelija Jyväskylästä. Olen niin onnellinen, kun minua kysyttiin katselmuksen sihteeriksi, koska mikä voisi olla parempaa kuin viikonlopullinen täynnä kansantanssia! Odotan innolla toinen toistaan hienompia esityksiä ja tietokoneen armotonta naputusta sormenpäät hellinä.

Säännöt ja kriteerit

Tutustu Tanssimyllyn 2017 sääntöihin ja kriteereihin tästä!