Tervetuloa Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlavuoden sivustolle!

Nuorisoseuraliike täyttää huikeat 140 vuotta 2021. Juhlavuosi tekee näkyväksi nuorisoseuraliikkeen historian, mutta korostaa nuorisoseurojen vahvuutta tässä päivässä ja katsoo ennen kaikkea tulevaisuuteen. Se juhlii yli 600 jäsenseurassa ympäri Suomen tehtävää paikallista työtä sekä eri harrastusalojen toimintaa. Ensimmäinen nuorisoseura perustettiin Kauhavalla 1881, joten Suomen Nuorisoseurat on maamme vanhin nuorisotyötä tekevä järjestö. Juhlavuoden suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidenttiSauli Niinistö. 

Juhlavuosi avattiin virtuaalisesti tammikuussa, samalla julkaistiin juhlavuoden lyhytelokuva. Juhlavuoden ensimmäinen puolisko juhlittiin ajan hengen mukaisesti virtuaalisesti - juhlatunnelmaa koettiin helmikuussa Eläköön Folk! -tapahtumassa Tampereella 20.2. Juhlavuosi jatkuu verkossa 21.-22.3. Nuori Kulttuuri -festivaaleilla, jotka tänä vuonna juhlitaan digifestarina verkossa sekä sen ohella yhteiskunnallisista teemoista yhdessä nuorten kanssa keskustellen Nuori Kulttuuri Talks -tilaisuuksissa. Tämän vuoden Nuori Kulttuuri festivaalin pääpaikkana on Pori. Kesäkuussa nähää verkossa, vaik etän ollaakii Kalenoissa. Lasten ja nuorten ryhmät etsivät kadonnutta synttärisankaria touko- kesäkuussa ja juhla huipentuu 12.6. Lappeenrannasta lähetettävään synttärikonserttiin.

Nuorisoseurakokous järjestetään 8.–10.10. Lahdessa. Sen yhteydessä järjestetään myös Tulevaisuusfoorumi-seminaaritapahtuma.  Olemme myös mukana Erätauko-säätiön ja YLE:n Hyvin sanottu – rakentavan keskustelukulttuurin hankkeessa juhlavuoden yhteiskunnallisella ohjelmalla. Juhlavuoden ohjelma täydentyy pitkin vuotta.

Noudatamme juhlavuoden tapahtumien osalta mahdollisia koronarajoituksia, joten osa tapahtumista saatetaan järjestää virtuaalisina. Muutoksista ilmoitetaan erikseen joten seuraa tiedotustamme! 

Kauhavan Nuorisoyhtiön perustamispäivänä 24.6. toteutetaan Suomen suurimmat kakkukahvit samanaikaisesti mahdollisimman monessa paikassa. Tule mukaan järjestämään kakkukahveja!

Kahvipaikat löydät oheiselta kartalta. Kartta päivittyy pääsääntöisesti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Omat kahvisi voit ilmoittaa mukaan nuorisoseurat.fi/ilmoita-kahvit

Pystyt selaamaan karttaa hiirellä. Klikkaamalla täppää näet lisätiedot kahveista. Oranssit kahvit ovat yksityiset ja sinisellä täpällä on merkitty kaikille avoimet kahvit. Voit avata kartan omaan ikkunaan tästä linkistä >>

Juhlavuoden uutiset

kesäkuu 22, 2021

Nuorisoseurat 140 vuotta – kakkukahvit nautitaan 24.6. ympäri valtakunnan

kesäkuu 4, 2021

Toivon tarinat tuo nuorten harrastajien tarinat esiin

huhtikuu 21, 2021

Ilmoita kahvihetkesi mukaan Suomen suurimpiin kakkukahveihin

maaliskuu 18, 2021

Nuorisoseurapäivää juhlitaan Karjalan Nuorten kanssa sunnuntaina – tervetuloa mukaan!

Historiamme pähkinänkuoressa

Nuorisoseuratarinoita vuosien varrelta

Vinkkejä juhlavuoteen

 • Juhlavuoden ämpäri jakoon 
 • 140-vuotisleivoksen tms. leivontaohje jakoon ja tehdään kaikkialle 
 • Leivontakilpailu – paras leivos pääsee tarjoiltavaksi oman seuran kakkukahveilla 
 • NS-sukat – suunnittelukilpailu 
 • Yhteistapahtuma lähimmän naapurinuorisoseuran kanssa  
 • Yhteinen metsäretki juhlavuoden kunniaksi ja termarikahvit  
 • Käynnistä opintopiirejä  
 • Kuvakollaasi oman seuran toiminnasta  
 • Julkaiskaa seuran somekanavissa ”tiesitkö, että?”- tyyppisiä hauskoja faktoja seuran toiminnasta historiasta nykypäivään 
 • Hyvät ideat jakoon! 

Jäsenseuroille

Juhlavuoden tunnus

Juhlavuoden aikana järjestön käytössä on juhlavuodelle suunniteltu logo eli tunnus, jota käytetään järjestön viestinnässä tavanomaisen tunnuksen sijaan. Jäsenseurat voivat käyttää juhlavuoden tunnusta oman logonsa rinnalla juhlavuoden aikana.

Tunnuksesta on Nuorisoseurojen tavanomaisen tunnuksen tapaan kolme väriversiota, jotka ovat kuvattuina alla: värillinen, negatiivi- ja yksiväritunnus. Tunnuksen käyttö toimii samaan tapaan kuin tavallisen tunnuksen: värillistä tunnusta käytetään valkoisilla tai tasaisen vaaleilla pinnoilla, negatiivia värillisillä pinnoilla ja yksiväristä eli mustaa logoa mm. silloin, kun värien käyttö tai värillisenä tulostaminen ei ole mahdollista.

Juhlavuonna tunnuksesta on yleisessä käytössä sen pystyversio.

Tunnuksen käytöstä on esitetty esimerkkejä graafisessa ohjeistossa, jonka voit ladata tästä (PDF).

Tunnuksen paino- ja verkkoversiot voit ladata tästä linkistä.

Nuorisoseurat 140 vuotta -logo
Nuorisoseurat 140 vuotta -logo
Nuorisoseurat 140 vuotta -logo

Tapahtuman lisääminen tapahtumakalenteriin

Voitte lisätä seuranne juhlavuoden tapahtumat tapahtumakalenteriin Nuorisoseurarekisterin kautta. Näissä ohjeissa kerrotaan, mitkä tiedot minimissään täytyy täyttää, jotta tapahtuma tulee näkyviin kalenteriin. Tämän lisäksi rekisterin tapahtumahallinnassa on paljon muita ominaisuuksia, joihin kannattaa tutustua. Käyttöohjeita löytyy Nuorisoseurarekisteri-sivulta.

Ohjevideo

Ohjeet (videolla tekstityksenä)

 • Kirjautumisen jälkeen valitse vasemmalta päävalikosta Tapahtumat.
 • Rullaa näyttöä hieman alas ja valitse Lisää tapahtuma.
 • Perustietoihin lisää ensin tapahtuman nimi.
 • Valitse Tapahtuman tyyppi -valikosta Juhlavuoden tapahtuma.
 • Ilmoittautuminen kohtaan voit valita Ei ilmoittautumista.
 • Valitse tapahtuman alkamis- ja päättymisaika.
 • Julkaisupvm on pakollinen tieto, jotta tapahtuma näkyy kalenterissa. Voit täyttää tähän päivän, jolloin olet lisäämässä tapahtumaa, tai myöhemmän ajankohdan jos se on tarpeen.
 • Valitse Järjestäksi oma seurasi. (Hae pudotusvalikosta ja paina Lisää).
 • Mene Sijainti-välilehdelle ja täytä tapahtuman sijaintitiedot haluamallasi tarkkuudella.
 • Paina lopuksi Tallenna-painiketta sivun alareunassa.
 • Tapahtuma löytyy nyt Tapahtumat-sivulta ja pääset halutessasi muokkaamaan sen tietoja.