Löytyykö nuorisoseurantaloltanne pokestop? 5 vinkkiä kuinka toimia!
Uusi Pokémon GO -mobiilipeli on iskenyt Suomeen pyörremyrskyn lailla. Turut ja torit ovat täyttyneet älypuhelimen ruutuja tuijottavista lapsista, nuorista ja aikuisista. Sohvaperunat ovat lähteneet massoittain kävelemään omia kotikulmiaan ristiin rastiin löytääkseen erikoisia mönniäisiä. Jotkin otukset vaativat jopa 10 kilometrin kävelylenkkejä syntyäkseen!
Virallisesti Pokémon GO julkaistiin Suomessa vasta 5 päivää sitten, mutta sitä pystyi pienellä vippaskonstilla pelaamaan jo sitä ennen. Joka tapauksessa viikossa Pokémon GO on noussut kaikkien huulille. Pokémon GO on ns. augmented reality eli lisätty todellisuus-peli. AR-pelissä tietokoneella tuotettua mediaa (tässä tapauksessa esim. pokemoneja) lisätään näkymään todellisessa ympäristössä.
Älä aikaile hypätä tämän junan kyytiin, sillä vauhti on kova ja kiihtyy koko ajan!
1. Onko seurantalon pihalla pokestop? Kerro siitä!
Pokestop on paikka, jossa pelaaja voi kerätä erilaisia esineitä (”itemejä”), joita tarvitsevat pokemoniensa hoitamiseen ja kehittämiseen. Niinpä pokestopit usein vetävät pelaajia puoleensa. Pokestoppien paikat määrää peliyhtiö, mutta niiden pohjana on käytetty Google Mapsista löytyviä maamerkkejä, kuten kirkkoja, kirjastoja, puistoja – tai vaikka seurantaloja.
Jos seurantalosi pihalta löytyy pokestop, kannattaa siitä kertoa mahdollisimman laajalle ja houkutella paikalle pelaajia. Ehkä heistä saisi uusia jäseniä seuraan!
Esimerkiksi Muuramen nuorisoseurantalo Tasankolan pihalta löytyi pokestop:
Eikö kuva näy? Katso se täältä >
2. Lureta uutta yleisöä!
Pokestopin ympärille voi houkutella enemmän ja erikoisempia otuksia (ja näin myös pelaajia) pystyttämällä luren. Lure toimii 30 minuuttia ja sen voi pystyttää joko kokenut pelaaja tai sellaisen voi ostaa noin eurolla. Luren voi hyvin pystyttää vaikkapa tapahtuman yhteyteen, esim. markkinapäivänä tai puoli tuntia ennen kesäteatteriesityksen alkua.
Muista levittää tietoa, kuten esimerkiksi Kallion kirjasto teki:
Kuva, jonka Kallion Kirjasto (@kallionkirjasto) julkaisi
Eikö kuva näy? Katso se täältä >
3. Tarjoa mehua ja keksejä!
”Seurantalon aulassa tarjolla mehua ja keksejä Huntereille klo 12-14”. Pokemonien jahtaajat tarvitsevat joskus lepoakin. Kun pelaajalla on suu täynnä keksiä, on hyvä hetki kertoa, mitä kaikkea talolla tapahtuu.
Näin on tehnyt esimerkiksi Olarin seurakunta:
Eikö kuva näy? Katso se täältä >
4. Tarjoa virtaa – sinusta tulee sankari
Akun kesto on pokemonien jahtaajille erittäin tärkeää. Pokémon GO:n pelaaminen saattaa pienentää akun keston kahteen tuntiin. Jos pystyt tarjoamaan pelaajalle pistorasian, voit saada hänen silmissään pelastavan sankarin aseman. Kun älypuhelin on kiinni seinässä, voit tarjota odotellessa lukemiseksi vaikka Nuorisoseuralehteä.
Taas, Kallion kirjasto on pelin edellä:
Eikö kuva näy? Katso se täältä >
5. Eikö seurantalon pihalla ole pokestoppia? Toimi näin:
Etsi lähin pokestop. Voit kiinnittää sinne ilmoituksia tai jakaa flyereita. Muista laittaa kaikkiin materiaaleihin Nuorisoseuran ja Pokémon GO:n logot.
”Älä missaa yhtään otusta – lataa puhelimesi seurantalolla. 100 m. –>”
”Huntereille mehua ja keksiä seurantalolla klo 12-14. 100 m –>”